Wednesday, December 16, 2009

..Terima Kasih Ya Allah atas hidayahMu..


Konsert Amal Kutipan Dana Di UIAM

Malam td aku diberi kesempatan utk menghyati konsert amal ni..serious,ths de first tyme aku g konsert cmni..bkn pe,aku nk tw pengisian mlm 2..kbtln the prpose pgrm ni nk bka "Kompleks Tahfiz Bayu Syahadah" cdgn Ust Nazrey Johani(ex-Raihan)..i thought thts de good prpose..may Allah bless them..

Wht we will shre dlm post kali ni,just nk ckp btapa terharunya,bersyukurnya aku dtg konsert ni..antra arts yg dtg In-Team,Algebra,Nice..But yg plg menyntuh hati dan perasaan aku yg org ckp agk kayu ni,pendkatan Ust Nazrey membwa penonton kmbali pd Allah..

sincrely,memg menyntuh hati..aku xtw la klu org hati batu,tp xpe..leh lmbut gak dgn air..Hidayah bole dcri kat mane2 pun..anytyme,anywhere,anyone..kdg2 kite xprasan..sometyme,hati kite xtenang,rase jauh dgn Allah,byk ujian Allah dtgkan pd diri..thts my point,mase2 la sbnarnya Allah nk kta cari hidayahNya..actly,kita yg menzalimi diri dan zalimi Allah...

Thts yg first aku tersntuh,scnd i didn't expct terjmpe adk my senior kt Smakj dlu..Nurdiana Norasid..mb its Allah's plan..actly,i did'nt know her..juz her brothr told me,his yongr sis will be in IIUM dis sem..oh,juz told him ok,mb Allah will give us anytyme to meet..huuu xsgka lak kt konsert ni terjmpe..

She's very2 nice,friendly..she talkd like evrythg she knew bout me..ooo,malunye..hehe,mcm geli plak..org mcm aku yg kdg2 kayu ni leh malu dgn dy beb!i dun know,mb ths bolg yg bgtw dy kot..pape pun,thnks to Allah gave us de apropyte tyme to meet n know each othr..O Allah,gvs us ur guidlne to imprve ourslves and be a bettr muslmh..

p/s:to diyana,thousnd greetgs for u..jdlah muslimah yg tegar,berani menempuh ujian dn cabaran di muka bumi Allah,ingtlah saudaraku,kita adalah makhluk terhebat,umat terhebat,yg perlu meningkatkan kehebatan dgn mendekatkan diri dengan Sang Pencipta terhebat..jgn menyesali diri andai hari ini kita diuji kehebatan itu,tetapi bersyukurlah krana kita masih diberi kesempatan mencari dan terus mencari nilai kehebatan diri dlm redhaNya..

to othrs:lepas ni 'LE TOUR DE TAHFIZ" akan dianjurkan kt KUIS..so,sme2 berhibur dn menderma..smoga usaha kita membntu mereka,umat Islam Sabah menjulang nama Islam di muka bumi,sgalanya pasti dibalas olehNya..

6 comments:

beLLa said...

salam kak..
baru perasan akak kt uia jugak tw!
akak mahallah mne?
;)

fiqhullughah said...

to bella:

oh ye..awk kt uia?akk mahallah hafsah 3.3a..awk?jmput dtg blik..

melatidaisy said...

salam ukhti

akak pon g konsert tu
tp akak lg terul..yg akak tau ustz nazriey je perform, kak nad ajak g so akak bg rm5 suh die bli tiket..dalam cac tu bru tau bahawa tu konsert amal..hihi..betapa akak malas nk tenung poster lame2 kat dinding..kikiki.. :)

btw, akak pon syukur sbb diberi peluang ke konsert tu walaupon pada asalnye hanya ikut2 kak nad..sgt tesentuh dgn pengisian..bkn sekadar menjamu halwa telinga tetapi nuranu jgk terisi dgn bayu hidayahnya..alhamdulillah :) semoga usaha us nazriey n semua yg terlibat mendapat balasan dr Allah n semoga Allah permudahkan urusan utk menubuhkan kompleks tahfiz bayu syahadah..amin..

take care dear :)

Anonymous said...

Krn cintaNYA, diri kte brtemu..
Krn kasihNYA, hati kte brtaut..
Ukhti, kte brsahabat krn sme2 mncariNYA.. Alhamdulillah!

Sy nak awk tahu yg betapa sy sgt2 hargai prkenaln ni krn ALLAH! Sekali lg, krnNYA jugak la, kte brtemu.. Maha bijak percaturanNYA..

Ukhti ksygn fillah, Siti Rahmah Borham..
saat sy jatuh n brsedih, ingatknlh sy dgn rahmatNYA yg maha luas..
saat sme2 kte brgembira, ingatkan sy utk kembalikn kesyukuran pdNYA..

Jgn lari dr landasn syariat sbg tanda mahabbah kte pd ALLAH!
Belajar dr sgala ksilapn n sme2 bangkit utk brjuang!
Jom, pakat2 sinari balik ISLAM yg kian luntur!
Umat Islam mesti cemerlang! Hari ini mesti lebih baik dari semalam!..... (Suke sgt lagu ni)

Soalan cepumas: Dah sharing moment ngan ALLAH ari ni?
SLM RINDU+CINTA ALLAH selamanye...!

*p/s: Awk mesti rindu kat mak awk kan? So, jom balik kampung Muar hjg minggu ni! Jadi ke x, awk nak tompang kereta sy? hehe.. x yah malu2! Boleh ta'aruf 1 family.. Insya-ALLAH! Kim slm kat mak n anak sedara awk yg comel lote 2.. hehe.. (@_~)

~Siti Nurdiana Norasid~

fiqhullughah said...

to melatidaisy:

hehe..bguslah,kta msg2 beringat..kdg2 xsedar ble xde pgram mcm2 kan..whtever pn,thnks a lot byk sokg sy..may Allah bless u kak,miss u..

fiqhullughah said...

to nurdiana:

thanks a lot 4 ur invitation..mga kita sma2 mencari redhaNya,saling mengingati krna Allah..i will confrm u later pasal blik kg2..if xde prgram i will be retrn k..