Sunday, September 19, 2010

Salam Seindah Syawal

Assalamualaikum w.b.t

Lamanya sudah tak meng'update'blog ni..sejak pulang menyambut Aidilfitri bersama keluarga di kampung, sibuk pula dengan assgnment,midterm dan program..

Hati dipasak, semangat digagahi..4madah dan 6assgnment yg masih berbaki, ditambah "modal" yg masih belum dihantar pd ustaz..insyAllah, mudah2an Allah membantu dan memudahkan urusan..

Tarbiyah Ramadhan yg lalu mendidik hati kita utk mempersiapkan diri, menghadapi Syawal,dan bulan2 yg seterusnya.."Puasa 6 syawal..sudahkah kita mulai??"..nafsu menjawab, "xpe..syawal ade sebulan, bila2 boleh mula.."

Sepanjang 10 Ramadhan yg akhir, hati seakan-akan berat utk pulang ke kampung, rasa tidak puas berjemaah di SHAS MOSQUE, menikmati Iktikaf dan Qiamulail di sana..sungguh rindunya saat itu..

Kini Syawal memberi kemenangan buat kita, untuk kita belajar menjadi hamba Tuhan , bukan hamba Ramadhan..

Alhamdulillah, sepanjang raya di kampung, sempat menziarah makcik-pakcik, saudara-mara, abang2 n akak2.. cuma tidak berkesempatan menziarah ustaz-ustazah dan sahabat handai.. Mudah2an ukhwah kita kekal selamanya..

Coretan berakhir..hidup di dunia juga pasti berakhir, maafkan kesilapan dan kesalahanku sepanjang kalian mengenali diri ini..Aku manusia yg selalu berdosa, penuh khilaf, tetapi berusaha untuk menjadi lebih baik setiap hari..InsyAllah,doakan diriku, dan juga kepada diri kalian..


p/s : Slm Aidilfitri Maaf Zahir Batin buat abangku Hasbullah di Syubro,Mesir.. teruskan perjuanganmu mencari ilmu Allah, thabatkan hatimu pd jalanNya, jagalah kalam2 Allah dalam hidupmu,doaku sentiasa buatmu..

Juga buat abangku Mustaffa yg berada di Kaherah, Mesir dan isteri..anak saudaraku, Yusuf,Yasin dan Aishah.. moga kalian semua dalam lindungan Allah..

Buat anak saudaraku Syafiqah,Uwais,Azman yg berada di Syubro,Mesir.. kutiplah ilmu sebanyaknya di Bumi Warisan Nabi..Moga kepulangan kalian semua membawa rahmat buat ummat..

Salam puasa 6 buat rakanku,Kak Diana Musannif,Diana Norasid,Izzat UKM,Umi Usim, Kak Hidayu, Kak Huda Ramli, Senior2 Debater yg lain, Exco Arabic Debate Club Biro Perhubungan Awam (Chocolate Fair) CONVEST '10.. Sdr.Adli, Sdr.Rukaini, Sdr.Ammar, Kak Asma', Faridah, Nasuha dan Einna.. dan mereka yg mengenali diriku..Terima kasih atas persahabatan ini,maafkan diriku andai pernah menyakiti hati kalian, bergurau ter'over..slm ukhuwah dan mujahadah!!

-saat menunggu azan isyak (10 Syawal 1431)
-meneruskan perjuangan study General Linguistic
-mengharap keampunan dariMu Ya Rabb..

No comments: