Wednesday, August 5, 2009

...DAKWAH..STUDY..DEBATE..

...lamenye xupdate blog ni,hehe..bukan apa..sibuk btul sem ni,ambik 8subjek..bole dikatekan berat jg la..dgn tutor english,debate lg,programme,halaqah ilmu..tahfiz class..huhu mcm xcaye je aku bwt sume ni dlm sem ni..

...Baru2 ni dpt taklifat jd PM(bkn prime minister)hehe..tp programme manager kt smka Bota..harap2 sumenye ok la..aku ni bkn le pandai sgt nk perintah2 org..hehe..ksian lebih sgt kt org..huhu

...Orang tnye aku pasal study,aku memg malas ckit bab study..nk kate bg tmpuan kt klas pun xgak..dok tdo manjang..hehe..tp dr dulu smpai skg,aku suke blajar mendgr..nk kne ada mp4 jela..hehe..

...Skg ni byk sungguh assgnmt nk kne hantar,sume nk b4 puase..adoi..bole thn gak la dok pusing cari bahan..laptop plak bwt hal..huhu..xsabarnye nk tggu abg aku hantar lptop dy..(pinjam ma)

...Debate dlm mase skg ni,aku msh dlm traing lg..hehe..byk kne blajar la..nt kne hantam,so bole la nk balas blik..xpela,wak2 debate je pun,wak2 bese,aku nk jd org yg neutral je..malas nk hantam2 org ni..(keburukan debat)..sebb hadaf aku biar mahir berbahasa..hehe

...Kat UIA ni,aku rajin gak g majlis2 ilmu,nk tambah ilmu yg cetek sgt..bsenye g kulyh ma'ruf club,kulyh tafsir dgn fiqh..hehe..2pun klu ada wak2 kosong je..petang plak ada klas tahfiz kt masjid..(sister only)..mlm plak bsenye ada replacement class.xpun tutor english..huhu..balik bilik memang ar,aku letih sgt2..pengsan trus..hehe..

...Apa2 pun,aku cube nk jd org yg pndai manage time,lebih proaktif dan bijak sesuaikan diri dgn masalh dan keadaan..Dakwah..Study..Debat..sentiasa dlm hati aku selepas tuntutan pada Allah,Rasul,Ibu bapa dn sume org..jumpe lg!!hehe

6 comments:

amira karim said...

salam cik amah,good luck!

firdausi muhammad said...

hebat sekarang..takbir!
barakallahufik..(,")

fiqhullughah said...

to amira karim:

thanks mira,doakan cik amah berjaya..awk pun blajar sungguh2..mga UPSR 5A..amin..

fiqhullughah said...

to firdaus:

hehe..xdela,ngko lg hebat..mga kita sama2 hebat..AllahuAkbar!!

ibnatubukhari said...

moga da'wah utk Allah memberi kekuatan utk rahmah mengharungi segala cbrn hidup..
doa byk2, iAllah..semuanya ok2.
Allah itu kan dekat dgn hambaNya yg merintih kpdNya.
'ala kulli hal, mg semua urusan dunia kita mampu menjadi aset utk kita ke syurga.

fiqhullughah said...

to ibnatubukhari:

thanks..bgitu jg kamu