Saturday, April 2, 2011

ILAL LIQA'

Assalamualaikum w.b.t


Salam bertemu kembali, rindu dengan blog ni..lme sungguh xupdate..

Biasalah, minggu exam, semuanya agak haru, 3 exam dah berlalu, berderet2..tinggal 4 lagi..Allah tabahkanlah hati ini..mudah-mudahan segalanya mudah..juga bwt sahabat2 lain, agar semuanya tenang2, jgn stress ye..nanti lg susah nak fokus..hehe.


Lepas exam ni, banyak pula agenda, 14-21 april, terlibat dengan komiti world debate, mengurus peserta2 yg akan bertanding di Qatar..tapi di UIAM je aku urus, bkn ke Qatar..alamt pokai la klu aku pg sane..huhu.


Tapi, 15-16 April insyAllah diri ini ke SMAKJ,Johor bersama Kak Huda, escape jap buat tugasan komiti..hehe.lama sudah tidak ke sekolah aku tu, rindu..seram juga buat training debate ni pd budak2 sekolah..rasa masih xcukup lagi ilmu nak berkongsi pd orang..ape pun, moga2 mudah..amin.


Habis je pgram World Debate, ade PMG (Program Menara Gading) bebudak KPIJ, dari 21-23 april ni, tumpang sekaki jela, suke nak menyibuk..lame dah xjmp sahabat2 jemaah, rindu sungguh..


Dan..insyAllah aku nak ikut K.Diana ke Pulau Pinang, ziarah keluarga dia, keluarga sahabat2 lain yg di utara tu, sambil2 jalan2 la..haha..aktiviti rehatkan otak sambil menghayati keindahan ciptaan Ilahi..insyAllah jika diizin Tuhan.


1 Mei 2011 plak, insyAllah ke majlis K.Nailah & Bro.Azhar yg baru bernikah 5 Mac lalu di Kedah..xsangka mereka dah berkahwin, cepat sungguh masa berlalu..moga bahagia dunia & akhirat..amin..Doa untuk mereka,


"Barakallahu lakuma wabaraka 'alaikuma, wajama'a bainakuma bikhair.."


Pulang dari majlis mereka, insyAllah akan memulakan tugas sebagai guru praktikal di Maahad Johor, maahad kesayanganku..short semester ni membuka lembaran baru bagi diriku, moga2 segalanya baik dan mudah..amin


Sekian, doakan aku dan rakan2 yg sedang menghadapi final exam sem 2 2010/2011. Moga2 terang hati kami menjawab soalan, dan mendapat kejayaan yg cemerlang dan diberkati Allah..

Selamat bertemu kembali sahabat2..salam tingkatkan amal dan istiqamahkan diri, jgn terlalu ingin mengejar kejayaan dunia, tetapi lupa pada yg Esa..wal'iyazubillah..


Wa'Allahu A'lam.


~ menunggu pesanan Nasi Goreng Ayam

~ Cafe Mahallah Hafsah UIAM



12 comments:

Mohd Shahir bin Shamsudin said...

Salam. Oh, buat praktikal eh? Selamat berpraktikal la nanti ya :)

Awak kan ada banyak ilmu debat, jangan segan-segan berkongsi dengan adik-adik :D

Anonymous said...

salam.
wah, dapat praktikal di maahad johor!

*ada nada siket cemburu.
huhu.
xpe2...tumpang gembira ni :)

k.asma' mj said...

Anonymous di atas adalah saya.

excited nk komen, tersilap tekan button.
huu

♥ Afeefah sza ♥ said...

mah,,

saje nak sibuk comment jugak.hee

all the best for ur final!

wardatulsofea said...

Salam..tahniah rahmah ^_^
dh nk praktikal nmpknya..
kt MJ plk tu...huhuhu terkenang masa lalu...
gud luck 4 your practical!

al-zahrawi said...

to shahir :

hehe..yup practical sket..sje timba pglaman..yole tu pokcik, xdenye bnyak pn ilmu ni..sket2 kgsi leh le..hu

al-zahrawi said...

to k.asma' mj:

lor..xyah nak cemburu kak..p je mohon..lg org mcm akk yg terror ni, skali ckp je dpt nyer..hehe..lapang2 leh le jmp nt.hu

al-zahrawi said...

to kak solehah:

yoo..hehe..xpe, memg ske menyibuk kan??haha..xdela..tq..sme gak..all the best ya!!

al-zahrawi said...

to kak solehah:

yoo..hehe..xpe, memg ske menyibuk kan??haha..xdela..tq..sme gak..all the best ya!!

al-zahrawi said...

to wardatulsofea:

sedap name ni..tp siapakah gerangan yg bernama ni??..hehe..tq ya, all the best for you too friend..

~Fara Khalid~ said...

weee...bleh jalan2 g zoo bila rahmah prktikal!hihihih

al-zahrawi said...

to fara:

hehe..insyAllah..nanti kte jmp ye.